Rituelen voor alles?

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 16:09

Op internet kom je van alles tegen. Vanmorgen zag ik een vraag over waarom iedereen toch altijd voor alles een ritueel nodig denkt te hebben? Moet het niet uit jezelf komen? En hopla, een blog was geboren.. Over rituelen, wat ze volgens mij toevoegen aan je dagelijks leven en hoe ik ertegen aan kijk....

Voor mijn zijn rituelen er in vele vormen. Enerzijds heb je de intensieve rituelen waarbij je de cirkel trekt, een altaar hebt met allerlei attributen, windrichtingen en Goden en Godinnen aanroept. Deze rituelen vind ik bijzonder krachtig en mooi. Maar ik gebruik ze alleen op momenten dat ik of met een grote groep samen ben, tijdens de jaarfeesten of andere speciale momenten (als ik iets extra kracht bij wil zetten of bijvoorbeeld een handfasting)

Dit houdt niet in dat ik verder geen rituelen uitvoer. Voor mij zijn rituelen vaak klein en integer. Zo roer ik mijn theezakje 's morgens in mijn thee met de klok mee en prevel wat woorden om de intentie voor mijn dag neer te zetten. Ik gebruik tijdens het koken kruiden met een werking waar we allemaal wel wat meer van kunnen gebruiken en roer wederom met intentie en mompel wat woorden over gezondheid voor mijn gezin. Maar ook wanneer ik aan het wandelen ben spring ik wel eens over een tak om zaken letterlijk achter mij te laten, of ik ga met mijn gezicht naar de zon staan en dank hem voor zijn kracht en warmte. 's Avonds kijk ik altijd naar de maan en glimlach.. zij weet wel wat ik met die glimlach bedoel. Ik laat mijn oog vallen op bijzondere stenen, knuffel met de bomen en deel energie met hen, ik let op de dieren die ik tegenkom en kijk of ze me wat te vertellen hebben. Ik doe wat goed voelt voor mij.. waar ik blij van word!

Wanneer er echt iets moet gebeuren trek ik alle, of een aantal, registers open. En waarom doe ik dat? Omdat diverse attributen (een athame, wierook, een ketel, briefjes, vuur, water, aarde, lucht....) mijn focus versterken. 

Wij mensen zijn onbewuste wezens en gaan door onze dag zonder werkelijk na te denken (laat staan te voelen) wat het nu is dat we werkelijk willen. Bij een ritueel sta je heel bewust stil bij wat het is dat je los mag laten of aan wilt trekken in je leven. Je denkt er goed over na, je voelt het, je verwoord het en vervolgens maak je een ritueel. Alles met de intentie van wat je wilt. Door hiermee bezig te zijn leg je je focus daarop...je gedachten worden gevoelens, je gevoelens worden vibratie en je vibratie wordt een manifestatie. Zo simpel is het. Het gaat erom dat je bewust bent van wie je bent en wat jou helpt om verder te komen op jouw pad. Moet je daarvoor dingen loslaten? Dan kun je briefjes verbranden. Wil je iets laten stromen? Dan kun je water gebruiken. Wil je beter communiceren of denken? Lucht is je vriend. Meer contact met je lichaam en onze Moeder Aarde....juist!

In mijn ogen kan alles wat je doet een ritueel worden...een ritueel gaat om de intentie en de focus op wat jij wilt. En dat mag je altijd inzetten!!!!!! Want wat jij wilt is belangrijk! Hoe jij je voelt is belangrijk! En er is niks wat jij niet kunt zijn, doen of hebben! En rituelen daarvoor inzetten, hoe klein ook, zijn zeer krachtige middelen.

Vanzelfsprekend werken wij aan het goede (het vervloeken van je buren doe je maar ergens anders.. not my thing) en dwingen we mensen niet op magische wijze van ons te houden of iets van iemand anders af te pakken voor onszelf. Het Universum is oneindig groot en er is genoeg voor iedereen! 

Dus roer lekker je thee om een fijne dag te hebben vol liefde, mogelijkheden,energie en kansen! Je mág het doen!

 

Bright Blessings,

 

Argante

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.