Break-up for teenagers

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 09:57

Zoals  jullie misschien al weten ben ik bezig met het schrijven van een boek speciaal voor tieners. Dit boek zal gratis te downloaden zijn via deze site, maar voordat het zover is moet er veel onderzocht worden en heb ik een vragenlijst gemaakt speciaal voor deze doelgroep. Ik heb al onwijs veel reacties gehad en voel enorm  veel waardering voor deze jongeren die hun gedachten en hart  open zetten zodat ik een waardevol boek voor hen kan schrijven.

Echter maak ik me een beetje zorgen om bepaalde dingen die  ik gelezen heb en wil daar vast nu op ingaan omdat ik het gevoel heb dat dit nodig is.

Er wordt in de antwoorden vaak aangegeven dat mensen niet zo goed weten hoe je een relatie verbreekt. Ik lees dat ze bang zijn dat de ander compleet depressief wordt wanneer ze het uitmaken, en daar schrik ik van! Want, dit betekent dus dat je bij iemand blijft uit angst voor wat de ander wel of niet gaat voelen. 

Wanneer je zo jong bent is dat wel het laatste waar je je druk om zou moeten maken. Het is heel lief dat je zo begaan bent met de gemoedstoestand van een ander, maar in dat hele proces vergeet je wat goed is voor jou! Je wilt het uitmaken en dat is natuurlijk ook best eng! Hoe doe je dat op een goede  manier?

Laat me je uit de brand helpen: "Het uitmaken is nooit leuk en je kunt het nooit "goed" doen". Zo, dat is eruit! 

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om het  uit te maken. Je kunt een brief, email of appje sturen - maar dat vind ik zelf wel een beetje onpersoonlijk. Ik denk dat het het best is om een afspraak te maken voor een gesprek, face to face. Dat voelt voor mij het eerlijkst aan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen - bijvoorbeeld in het geval van gevaar (misbruik, mishandeling etc.), stuur dan dat appje en zorg ervoor dat je nooit meer alleen bent met deze persoon!!!!!!

Omdat dit eng is, is het goed om een zin in je hoofd te maken waar je iedere keer naar terug kunt grijpen bijvoorbeeld: "Ik ben niet meer verliefd op je en wil  niet verder met je gaan". Dat is hele duidelijke taal. 

Wanneer iemand zich aangevallen voelt, in paniek is, gekwetst wordt of wat dan ook gaan ze vaak in de verdediging. Ze zullen boos worden, je proberen over te halen om het nog een kans te geven, zeggen dat ze het leven zonder jou niet zien zitten, gaan huilen, schreeuwen of wat dan ook. Dit is super naar om te zien en het doet jou ook pijn natuurlijk! Maar als dit is wat je wilt, dan voel je het gewoon niet meer en dan MAG je gaan! Je bent niemand verschuldigd dat je, ongelukkig, een leven lang bij ze blijft (je kunt nooit zo ongelukkig zijn om een ander gelukkig te maken)! Daarom is het heel fijn om die ene zin te blijven herhalen tegen diegene waarmee je het aan het uitmaken bent. Op die manier is het minder makkelijk om je te manipuleren. Mensen zijn zich er vaak niet bewust van, maar er wordt wat gemanipuleerd in relaties en break-ups. Dit komt omdat jij je partner een bepaald gevoel geeft wat zij fijn vinden en als jij het uitmaakt dan krijgen ze dit gevoel niet meer. MAAR, jij bent NOOIT verantwoordelijk voor hoe een ander zich voelt. Net zomin als dat een ander verantwoordelijk is voor hoe jij je voelt! Dit klinkt misschien raar omdat het natuurlijk veel fijner is voor jouw gevoel  wanneer iemand aardig is dan wanneer het een klootzak is. Maar uiteindelijk bepalen we zélf wat we denken en voelen. 

De enige persoon die een leven lang met jou meeloopt ben  je zelf! Vanaf het moment dat je geboren wordt tot het moment dat je dit  leven weer verlaat is er maar één persoon continu bij jou... en dat  ben je zelf! Wees daarom lief voor jezelf en maak keuzes die goed voelen  voor  jou. Wanneer je partner echt niet meer diegene is waar je bij wilt zijn, ga dan! En helemaal wanneer je jong bent... Och, er zullen  nog zoveel partners komen en gaan. Je zult verliefd worden en het gevoel weer kwijtraken en altijd komt daar weer  iemand voor in de plaats, juist op momenten dat je het niet verwacht! Maak je geen zorgen! 

Ik geloof echt oprecht dat we, voordat we in dit lichaam geboren worden, aan een soort grote tafel zitten  met iedereen die ons pad ooit gaat kruizen. We zijn allemaal vrolijk en vol licht en liefde! Er is geen ego, geen weerstand, geen  nare gevoelens.. we zijn allemaal blij en gelukkig! Je bent klaar om terug te gaan naar de  aarde en op die aarde kun je dingen leren die je in dat gelukkige "eeuwige leven" niet  kunt leren. Juist omdat dit zo'n geweldige plek is zonder al die narigheid kom je dus naar de aarde om ook die dingen te ervaren als ziel, en van een baby ziel een volwassen ziel te worden. Eentje die wijs is, dingen gezien en geleefd heeft. Maar..... je hebt dan wél mensen nodig die jou bepaalde lessen gaan geven want anders leer je nog niks. En tadaaa... daar zijn de klootzakken in je leven! Want jij wilde weten hoe het voelt om het uit te maken. Het  leek je "daarboven" nog een hele leerzame, bijzondere ervaring... en hier ben je nu, met de handen in het haar en vraag je je af waarom jou dit overkomt. Well, you wanted to experience it! Wat een geweldige kans om voor jezelf te kiezen en te voelen wat het beste is voor jou!!!! En zo is het met alles in het leven. Wanneer je nadenkt over de keuzes die je gemaakt hebt, waarom je ze gemaakt heb, hoe je het de volgende keer anders kunt doen en, vooral, hoe jij in je eigen kracht kunt staan en 100% voor jezelf kunt kiezen en leven (zonder zelf een klootzak te zijn) ben je op de goede weg om juist dat te leren wat je graag wilde leren. En uiteindelijk creëer jij je leven zelf! Door je  gedachten te sturen in de richting wat voor je hart ook goed voelt, te dagdromen en te doen waar je hart van gaat zingen maak jij het leven zoals jij dit fijn en mooi vindt. Maar hier kom ik nog uitgebreid op terug in mijn boek.

Wees niet bang! Want ook diegene waarmee je  het uitmaakt wil dit op zielsniveau ervaren! En geloof me, iedereen komt uiteindelijk over een break-up heen. Als ik kijk naar alle relaties die ik in dit leven gehad heb is er NIEMAND waar ik nu nog een relatie mee zou willen hebben. Of ik het nu uitgemaakt heb of dat zij  dit gedaan hebben, ik hoef ze niet terug hoor!

Een hele fijne gedachte die ik ook altijd bij een break-up heb is dat niet alleen ik de kans krijg om iemand te vinden die wel bij me past en helemaal voor me gaat, maar dat hij die kans ook krijgt. Want, ik ga niet voor hem en hij verdient wel iemand die helemaal voor hem gaat! En de meeste van mijn exen zijn gelukkig getrouwd (voor zover ik weet).

Dus bedenk je zin, ga het gesprek aan, wens elkaar het beste en ga verder met je leven. Je zult  je nog even rot voelen dat dit niet gewerkt heeft... maar na verloop van tijd voel je je opgelucht, kun je weer lachen en genieten van je leven. Tijd heelt écht alles!

Mocht je naar aanleiding van deze blog met me willen praten? Stuur me dan gerust een mailtje op magicwitchin@gmail.com

Bright Blessings en Liefs,

Argante

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.