Wat ga je tijdens de Rauhnachten doen?

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 15:05

Na een heerlijk, vruchtbaar, weekend met mijn liefste Sister uit Zwitserland en een fijne zaterdag met mijn vriend ben ik weer geland in mijn eigen fijne heksenhuisje!Ik krijg geregeld vragen van mensen die wel mee willen doen met de Rauhnachten maar ten eerste geen tijd hebben en ten tweede niet helemaal duidelijk hebben wat ze mogen gaan doen tijdens deze nachten (en dagen). Als je niet helemaal duidelijk hebt wat er gebeurt lijkt het me ook best lastig om er heel bewust tijd voor in te plannen. Vandaar dat ik een post wil wijden aan wát we nu precies gaan doen met de Rauhnachten en misschien voel je daarna de belangrijkheid om jezelf deze tijd ook daadwerkelijk te gunnen en het gewoon aan te gaan... het hoeft niet perfect!

De Rauhnachten beginnen in het boek op Kerstavond 24 december, maar als het beter voelt om met Yule te beginnen of zelfs met oud en nieuw.. doe wat goed voelt voor jou! Je kunt je voorbereiden op verschillende manieren. De een maakt een speciale Rauhnacten thee of wierook, de ander maakt een speciale Sacred Space om tijdens de nachten in te werken en weer een ander heeft meer een "tussen neus en lippen door" approach. Doe wat goed voor jou voelt.Ik vind het zelf fijn om mijn altaar in te richten voor de desbetreffende nacht. Een van mijn Sisters heeft 3 jaar geleden tokens gemaakt die ik tijdens de nachten op mijn altaar zet. Terwijl ik het boek lees (we nemen even nacht 1 de "Moedernacht") probeer ik alvast de vragen te voelen en in mezelf te beantwoorden. Waar kom ik eigenlijk vandaan? Wie zijn mijn voorouders en wat hebben zij gedaan zodat ik nu kan zijn wie ik ben, waar ik ben? Vervolgens steek ik een kaars aan (die ik alleen voor de nachten gebruik), pak ik mijn smudge of florida water en reinig ik mijn huis. Vervolgens ga ik mediteren op de vragen en stel ik me open voor het thema van de nacht. Daarna trek ik een tarotkaart en zet ik hem op mijn altaar erbij. Afgelopen jaar heb ik iedere nacht 3 kaarten getrokken uit 3 verschillende decks... dat vond ik mooi Daarna schrijf ik de kaarten op in het boek of in het bijpassende schrift. Maar vaak ga ik dan ook gewoon naar bed en ga de volgende morgen pas schrijven.

Op mijn nachtkastje ligt standaard mijn telefoon en ik heb mezelf toegevoegd op WhatsApp zodat ik mezelf een spraakbericht kan sturen. Zodra ik wakker word uit een droom spreek ik hem meteen in. Het maakt niet uit hoe onsamenhangende het is. En het is gewoon super grappig om de volgende morgen mijn eigen slaperige gekke verhaal te horen.

Zodra ik wakker word maak ik tijd om te schrijven. Ik schrijf de kaarten uit (als ik dat nog niet gedaan had) en ik omschrijf mijn dromen (en soms droom ik niks.. dat kan ook). Ik zoek uit wat de dromen zouden kunnen betekenen en schrijf dit ook op. Vervolgens blijf ik de hele dag waakzaam voor zaken die wel heel toevallig gebeuren, ook dezen schrijf ik op. Ik beantwoord de vragen en probeer ieder jaar een beetje dieper in mezelf te voelen wat deze vragen met me doen. Als ik er zin in heb maak ik nog een mooie tekening in het boek of ik kleur de plaatjes in die Susanne heeft getekend. De avond die volgt begin ik weer van voor af aan met nacht 2. En zo ga ik de 12 nachten door.

Ik heb gemerkt dat het best een journey is en halverwege wordt het zwaarder om deze tijd echt te nemen voor mezelf. Het eerste jaar heb ik na een paar nachten alleen een tarotkaart getrokken en toen vond ik het wel best. Afgelopen jaar ben ik echt full force erin gedoken en heb met mezelf afgesproken dat ik echt ervoor ga! Dat heb ik gedaan en ik kijk iedere maand nog een paar keer in het boek om te kijken of ik zaken uit de Rauhnachten herken... en JA! Zo wist ik al dat dit een geweldig jaar zou worden waarin Magic Witchin zou gaan groeien en veranderen, dat ik een open jaarfeest zou begeleiden tijdens Mabon (HEKSIAAA!!!) en dat mijn vriend naar hier zou komen. Ik wist dat ik meer mensen mocht gaan begeleiden op hun spirituele pad en dat ik zelf ook zou groeien als mens (hallo innerelijke "fuck off" knop!).

Al met al is het een investering, natuurlijk! Het is je persoonlijke ontwikkeling, het is het klaar zetten van je nieuwe jaar en kalibreren op wat komen gaat. Voor mij is het bijzonder waardevol om deze reis door mezelf te maken en ik verheug me oprecht op de komende Rauhnachten!

Op onze besloten Facebook groep praten we over onze nachten en reflecteren we ook iedere maand op de desbetreffende Rauhnacht. Wat is er uitgekomen? Wat ga je ermee doen? Hoe beïnvloed het je leven en hoe kunnen we elkaar helpen en ondersteunen?

Het boek komt hopelijk binnenkort ook uit in het Engels! Hoe fantastisch is dat!

Wil je het ook aangaan? Je vindt het boek hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Lieve Smeulders
6 maanden geleden

Hoihoi
Je had vermeld over een actie ok Je boeken te kunnen winnen.
Maar ik zie hier niks vermeld staan?
Jammer!

Argante
6 maanden geleden

Hi Lieve,

Je vindt de actie op mijn facebook pagina en mijn Instagram profiel!

Liefs,
Argante