Krachtdieren

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 18:03

De afgelopen tijd merk ik dat ik meer en meer geconfronteerd word met onze broeders en zusters uit de dierenwereld. Ganzen vliegen luid snaterend over mijn huis, pimpelmees zit in de boom voor mijn huis en kijkt me, ononderbroken, de hele tijd aan, in mijn dromen verschijnen honden... en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik besloot dat het tijd was om een blog te wijden aan het ontmoeten van jouw eigen krachtdier!

Maar eerst wil ik je graag vertellen hoe ik enkele van mijn "vaste" krachtdieren heb ontmoet.

Het eerste prachtige dier dat naar mij toe is gekomen is het Edelhert. We spreken dan over echt 30 jaar geleden, maar tot op de dag van vandaag is Edelhert bij mij.

 

 

Foto credits: Richard Wishaupt

Ik wilde met mijn toenmalige vriend gaan wandelen bij de Badhut in Enschede. Het is een magisch mooie plek waar ik erg graag kwam. Toen we uit de auto stapten zag ik dat aan de overkant van het zandpad een enorm Edelhert me aan stond te kijken. Het was zo'n magisch moment... Hij keek me aan en ik keen hem aan. Het was net of stond de tijd stil en waren wij de enige twee levende wezens buiten tijd en ruimte. Ik draaide me om naar mijn vriend om hem te vertellen dat hij ook moest kijken, maar toen ik weer keek was het Edelhert weg en niks wees op het feit dat hij 2 seconden eerder nog naar mij stond te kijken. 

Een dierbare Sister van mij heeft op dezelfde plek dit prachtige dier ook mogen ontmoeten. Het schept meteen een magische band tussen haar en mij! Zo prachtig mooi!

Toen ik zo'n 10 jaar later me ging verdiepen in Hekserij begon ik al snel met visualisatie en meditatie. Vooral het visualiseren ging me erg makkelijk af. Ik ging tegen een boom zitten en sloot mijn ogen en met mijn minds eys "keek" ik naar de omgeving waar ik me in bevond. En in één keer was hij daar weer! Mijn prachtige Edelhert die recht voor me stond en me aankeek. Maar ik zag meer! Links naast mij zat een witte wolf en rechts op de tak van de oude eikenboom zat een prachtige zwarte kraai.

Op dat moment wist ik nog helemaal niet dat zij mijn krachtdieren waren, ik was net op het heksenpad gaan lopen en "deed maar wat" (niet dat ik nu weet waar ik mee bezig ben, ik voel mijn weg door mijn spiritualiteit en hekserij). Na verloop van tijd vertelden meer mensen mij dat ze precies deze 3 dieren altijd bij mij zagen net als nog een counsel van allerlei spirits waar ik jullie later eens meer over zal vertellen.

Deze drie krachtdieren zijn altijd bij me, ik zie ze, ik voel ze, ik krijg af en toe goed advies van ze, maar meestal heb ik het gevoel dat ze er zijn om mij te beschermen tegen invloeden van buitenaf die beter niet in mijn buurt kunnen komen. Ik hou van ze, eer ze en respecteer ze als onderdeel van mij - wetende dat ik onderdeel ben van hen en van het geheel.

In de loop der jaren zijn er ook een aantal dieren geweest die af en toe bij me waren zoals Paard, Dolfijn en vele vogels. Twee weken geleden kwamen daar slang en draak bij... En zo zijn alle elementen vertegenwoordigd in de dieren die zich om mij heen verzameld hebben.

Onze poes: Bloempje

Maar hoe kun jij nu je krachtdier ontmoeten? Want ik weet dat je dat heel graag wilt!

Er zijn verschillende manieren om dit uit te vinden en ik ga ze even voor je op een rijtje zetten:

  • Geleide meditatie: Op YouTube kun je geleide meditaties vinden voor het ontmoeten van je krachtdier.  Als je een beetje een voorstellend vermogen hebt en makkelijk kunt visualiseren is dit misschien jouw ding!
  • Kijk welke dieren jouw aandacht trekken. Is er een bepaald dier dat telkens op je pad komt? Zie je een bepaald dier vaak op afbeeldingen of kruist het je pad? Dan kan dit maar zo betekenen dat dit je krachtdier is!
  • Droom je vaak over een bepaald dier?  Zoek eens op waar het dier voor staat. Misschien is het precies wat je nodig hebt en kun je dit dier als je krachtdier beschouwen.
  • Is er een bepaald dier waar je een sterke verbinding mee voelde toen je een kind was?
  • Zijn er bepaalde dieren waar je nu een sterke verbinding mee voelt?
  • Kijk naar alle elementen, tot welk element voel jij je het meest aangetrokken? Welke dieren horen bij dit element? En welk dier springt er met kop en schouders bovenuit?

Je mag één ding onthouden, een krachtdier kiest jou en niet andersom. Deze spirituele begeleiders weten precies wat voor eigenschappen en kwaliteiten jij nodig hebt in je leven.

Wanneer je duidelijk hebt welke kant je op kunt denken of wanneer je denkt "o ja, nu weet ik welk dier mijn krachtdier is!" lees dan eens waar dit dier voor staat. Schrijf het in je Magische Journal en maak eens een tekening, gedicht, liedje, beeldje of iets anders van dit krachtdier. Probeer zoveel mogelijk in verbinding te staan met dit dier, want hij/zij probeert je wat te vertellen.

Kijk eens welke spirituele eigenschappen dit dier heeft en hoe jij met de energie van dit dier kunt en wilt werken. Misschien wil je de dans van transformatie beleven met Vlinder, of de moederlijke kracht van Beer meer ontwikkelen of flexibiliteit en meditatieve staat van Kat? Ieder dier heeft zijn/haar eigen eigenschappen waar wij als mensen kracht uit kunnen putten. Want wanneer een dier bij je is wil hij je zijn kracht en eigenschappen geven en met jou delen.

Wees niet bang wanneer je een dier niet letterlijk tegen het lijf loopt. Bepaalde dieren wonen nu eenmaal niet op een natuurlijke manier in ons land. Maak je ook geen zorgen wanneer je een pijlstaartrog in je huiskamer ziet met je minds eye... he will be fine without the water! Ben je niet zo gevoelig voor het helderzien? Maak je ook dan geen zorgen. Zoals je ziet zijn er talloze manieren om uit te vinden welk dier bij jou is, vertrouw op je eigen gevoel want je zult wéten dat het zo is. Niks meer, niks minder... voel!

Bright Blessings en Liefs,

Argante

Reactie plaatsen

Reacties

Ruby Brusselaars
een jaar geleden

Oe wat mooi, ik ga dat eens uitvogelen