Wierook gebruiken

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 13:12

Bij Magic Witchin krijgen we telkens meer huisgemaakte Witchincenses (wieroken). Ik meng en ruik en voel en lees... wat past bij elkaar? Wat moet het doel zijn van de wierook? Welke magische werkingen hebben de kruiden? En stapje voor stapje worden de Magic Witchincenses geboren.

Mijn eerste Witchincense was de "Goddess Within" en nog steeds is dit mijn favoriet! Ze ruikt heerlijk zacht en geeft je echt een gevoel van liefde, rust en ontspanning. En die emoties en gevoelens maken de Godin in jezelf wakker. We zijn allemaal Goden en Godinnen in onze basis. En juist deze Witchincense zorgt dat dit fijne gevoel aangewakkerd wordt. Ook de heksen die deze wierook bij me gekocht hebben genieten intens van deze wierook!

Daarna kwam Ériu. Het is misschien niet meteen duidelijk waar deze Witchincense voor staat maar bij verder lezen kun je zien dat Ériu de Keltische Bescherm Godin is. En dat is precies wat deze wierook voor je doet. Het reinigt en zuivert ruimtes en brengt nieuwe, fijne, schone energie om je heen. 

Toen kwam Aphrodite. En bijna iedereen kent deze prachtige liefdes Godin wel. Aphrodite staat dan ook voor liefde en lust en warme nachten. Een heerlijke liefdevolle wierook!

Met het oog op het komende Beltane feest moest daar natuurlijk ook een Green Man bij komen! Dus hij werd geboren net als de lente alles weer geboren liet worden in de bomen en langs de waterkant en op het gras. Narcissen, krokus, bloeiend hout, magnolia, blaadjes in de bomen... Hij brengt alles weer tot leven.

 

Maar het is ook handig om wat informatie te krijgen over hoe je nu het beste de Magic Witchincenses kunt gebruiken:

 

* Op een kooltje. 

Dit is het meest voor de hand liggend. Wierook brand je op een kooltje, punt! Maar dat dit niet perse zo is vertel ik je zo. Wanneer je wierook op een kooltje brand doe dan eerst wat zand in je brandertje. Dit voorkomt dat het brandertje te heet wordt en schade aanbrengt aan het oppervlak waar je het op hebt staan. Ook kunnen stenen branders breken door de hitte.  Steek vervolgens  je kooltje aan. Doe dit voorzichtig want een kooltje knettert en word natuurlijk erg heet. Je kunt je kooltje ook met een tangetje vasthouden. Hou het kooltje in een vlam net zolang totdat hij flink begint te knetteren. Leg het kooltje vervolgens op het zand in het bakje en wacht tot er een klein laagje grijze as op je kooltje gevormd is. Nu is het tijd om de wierook erop te leggen. Je hebt niet veel nodig! De wierook zal meteen gaan roken en een fijne geur gaan verspreiden. 

Een kooltje brandt gemiddeld ongeveer 45 minuten. Dan is het klaar.

* Op een oliebrandertje

We kennen ze allemaal wel, de oliebrandertjes waar je een waxinelichtje onder een kommetje doet. Het kommetje vul je dan met water en etherische oliën. Maar je kunt er ook Witchincenses in "branden". Heel simpel, zorg dat het kommetje goed schoon en droog is en leg er een stukje aluminiumfolie in om je bakje te beschermen. Doe wat wierook op de folie en steek je waxinelichtje aan. De wierook zal nu niet gaan roken maar meer "verdampen". De geur is milder en niet zo "in your face" maar toch krachtig genoeg om haar magische werk te doen voor je. Ook erg handig voor mensen die niet zo goed tegen rook kunnen.

* Op een zeefje

Er zijn speciale wierookhouders te koop waar een zeefje op zit. Deze wierookhouders komen snel in mijn shop (hou het in de gaten!) want mensen hebben me erop gewezen dat het best handig is om houders te verkopen als je ook wierook verkoopt (zo slim was ik nog niet.. *bloos*). Anyway, met deze wierookhouders werk je hetzelfde als met de oliebrandertjes. Leg aluminiumfolie op het zeefje (want wierook hars kan gaan lekken en dan in de brand vliegen! You do not want that!) en doe daar wat wierook op. Dit geeft ook geen rook maar wel damp! Je ruikt het dus wel zonder dat je huis blank komt te staan.

 

Bij de laatste twee methodes heb je langer plezier van de geur. Bij de eerste methode heb je veel rookontwikkeling voor bijvoorbeeld smudgen en rituelen die niet langer dan 45 minuten duren.

 

Hoe gebruik jij je Witchincenses het liefst? Laat je reactie hieronder achter.

 

Bright Blessings,

Argante

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annelies
3 jaar geleden

Als ik wierook gebruik voor een ritueel doe ik het eigenlijk altijd op een kooltje. Met de rook voelt het "echter" en "intenser" heb ik altijd het gevoel van. Als ik een lekkere geur om me heen wil dan doe ik het in een brandertje met zeefje. Dan kan ik langer van de geur genieten.
Liefs, Anne!