Heksenflessen

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 16:25

 

Flessen en potjes, het liefst met kurk! Welke heks gebruikt ze nou niet om kruiden in op te slaan, als siervoorwerp op het altaar te plaatsen of om aarde, water, veertjes, schelpjes, steentje etc. in te bewaren? Flessen en potjes, ik hou ervan! Ze zien er altijd zo magisch uit en met de juiste ingrediënten én, vooral, de juiste intentie kunnen ze krachtige magische voorwerpen worden.

 

Het grappige is dat de heksenfles haar oorsprong heeft in het beschermen tegen heksen en andere kwade invloeden. Rond 1700 vulde men flessen met nagels, spijkers, glasscherven, haar, tanden en urine en verstopten de fles op de plekken waar “het kwaad” naar binnen kon zoals de haard, onder de drempel en in gaten en kieren. Natuurlijk kun je dit nog steeds doen wanneer je het gevoel hebt dat je bescherming nodig hebt tegen kwade krachten. Je kunt je fles dan ook diep in de achtertuin begraven want, naar zeggen, verliest de fles zijn kracht wanneer hij opgegraven wordt.

 

Tegenwoordig gebruiken juist heksen een heksenfles en zo zijn de rollen weer omgedraaid. Wij weten dat, de meeste, heksen liefdevolle, krachtige, good intended, mensen zijn die geen kwaad in de zin hebben. Maar toch kun je het gevoel hebben dat je wat extra bescherming nodig hebt. Zo’n “old fashioned” heksenfles met scherpe voorwerpen erin is dan het ding voor jou!

 

Ik gebruik heksenflessen voor andere doeleinden:

 

  • Wens Fles

 

Met name met de jaarfeesten kun je krachtige wensflesjes maken om je groei en wensen van de specifieke momenten in het seizoen kracht bij te zetten. Zo kun je vanaf Imbolc de wensen, die je gecontempleerd hebt tijdens de koude wintermaanden, op een briefje schrijven en in je wens fles stoppen. Doe er de juiste kruiden en amuletten bij en je hebt een continue herinnering op je altaar staan van waar je heen wilt en waar je je focus op moet houden om je wensen en verlangens uit te laten komen.
Met Ostara maak je de fles weer leeg en lees je het briefje nog eens aandachtig door voordat je het verbrandt. Het is tijd om te de puntjes nog eens even op de spreekwoordelijke “i” te zetten en een nieuw briefje is geboren. Je kunt dan gemalen eierschaal in je flesje doen en zaadjes als symbool dat zaadjes eerst moeten ontkiemen voordat ze worden wat ze worden moeten. De eierschaal staat dan voor de vruchtbaarheid en dat een kuikentje ook niet in 2 seconden uit een ei tevoorschijn komt. Geduld dus. 

En met het verloop van het jaarwiel perfectioneer je je wensen en stel je ze bij, je werkt aan jezelf en schrijft je groei op in een boekje.  • Geluks fles/pot

 

Je kunt ook een potje of fles vullen met gelijke delen zout, suiker en rijst en daar een open veiligheidsspeld in doen (daar blijft het geluk aan prikken). Deze pot of fles zet je buiten bij je voor- of achterdeur zodat er geluk je huis in kan komen. Deze pot schud je af en toe even zodat er weer nieuwe energie door kan stromen. 

 

  • Magic Bottle

 

Magic Bottles gebruik je voor specifieke aspecten in je leven die wel wat positiviteit kunnen gebruiken. Heb je bijvoorbeeld wat meer (zelf)bescherming, (zelf)vertrouwen of (zelf)liefde nodig? Dan kan een Magic Bottle je goed ondersteunen in je proces.

Wanneer ik een Magic Bottle maak voor een klant reinig ik altijd eerst de fles met de 4 elementen. Ik laat er water door stromen en zorg daarna dat de fles goed droog is voor ik verder ga (we willen geen schimmel in de fles!), vervolgens vul ik hem met zout en laat hem een poosje “trekken” op mijn altaar. Daarna doe ik het zout weg en reinig de fles verder met een reinigende wierook (bijvoorbeeld witte salie of palo santo). Vervolgens vul ik de fles met kruiden en amuletten welke specifiek zijn voor het doel van de klant. Terwijl ik de fles vul spreek ik uit wat ik wil dat het betreffende kruid/amulet doet voor de persoon in kwestie. Ik vul de fles met positieve kalibraties! Vervolgens sluit ik de fles met de kurk en druip er kaarsvet overheen om het element vuur aan de Magic Bottle toe te voegen alsmede om de fles af te sluiten. Daarna laad ik de fles in de Volle Maan waarna ze vervolgens naar de klant mag gaan.

Echter is een fles “gewoon” op je altaar zetten niet genoeg om ook daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen. De fles wil gebruikt worden! En dat doe je op de volgende manier:

 

“Neem haar in je hand en zie voor je hoe het eruit zou zien wanneer de situatie is zoals jij haar hebben wilt. Probeer het gevoel op te roepen hoe het zou zijn als je wens uitgekomen is. Hou dit gevoel zolang mogelijk vast en doe dit een paar keer per dag. Wanneer je denkt aan hoe je het niet hebben wilt (en je je dus slecht gaat voelen), zet de bottle dan weg en ga je afleiden met dingen die je makkelijk afgaan en je een goed gevoel geven (een wandeling maken, netflix kijken, een dutje doen, een boek lezen, iets tekenen.. net wat jij fijn vindt). Zodra je je weer goed voelt kun je de bottle weer pakken en het gevoel oproepen wat je wel wilt voelen. Doe dit tenminste 3x per dag voor 5 minuten. 

 

Doe deze oefening 30 dagen en je situatie zal veranderd zijn.”

 

Een suggestie voor de ingrediënten voor een Magic Bottle voor zelfvertrouwen zou kunnen zijn:

 

Amuletten:

 

Veiligheidsspeld: Een geopende veiligheidsspeld zorgt ervoor dat alle goede dingen (gevoelens, emoties, gedachten, geluk etc.) eraan geprikt worden. De veiligheidsspeld zorgt ervoor dat al deze fijne zaken in de bottle getrokken worden en niet meer weg kunnen.

 

Lapis Lazuli: Deze steen geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren.

 

Wensflesje: In de fles kun je een heel klein flesje met “wish fluff” oftewel het zaad van de paardenbloem stoppen. Deze zorgt ervoor dat al de wensen, waar je je op focussed, uit zullen komen.

 

Schelpen: Schelpen zijn onderdeel van het element “water”. Water staat voor emoties. Emoties kun je blokkeren door je te verzetten en je aandacht te richten op hetgeen je niet wenst, maar emoties kunnen ook vrij stromen wanneer je je aandacht richt op hetgeen je wel wenst. Wees je ervan bewust dat “zwemmen tegen de stroom in” je vermoeid maakt en niet het gewenste resultaat heeft. Alles wat je wilt is “downstream”. Dus laat los… en stroom mee met wat je wilt.

 

Hart: Het hart is de plek waar alles gebeurt. Het hart is de plek waaruit je liefde geeft en liefde ontvangt. In dit geval gaat het erom dat je lief bent voor jezelf, je eigen waardigheid omarmt en de liefde voor jezelf gaat ontdekken. Het Universum is opgebouwd uit Liefde… het is nooit “op”.. er is altijd genoeg. Gun het jezelf om van jezelf te houden en jezelf te behandelen zoals je een geliefde zou behandelen. Het zal je dichterbij je wens brengen.

 

Dennenappel: Net als een dennenappel in de kou en regen, ben jij nu nog dicht. Je hebt jezelf afgesloten uit angst voor afwijzing. De dennenappel in de bottle is open en staat symbool voor hoe jij transformeert wanneer je het proces van de magic bottle toelaat. De dennenappel gaat open in warmte en laat haar zaden dan los. Jij mag open gaan en je ongewenste staat loslaten. 

Briefje: In de bottle kun je een briefje doen met een touwtje eromheen met knopen. In elke knoop kun je een empowering stoppen bijvoorbeeld: “Ik ben liefde, ik ben waardig, ik ben aardig, ik ben de moeite waard etc. Op het briefje kun je bijvoorbeeld een prayer for peace schrijven die gaat als volgt:

 

“Come to me, Peace,

as you would to the world.

As you would calm strife,

calm my mind.

As you would banish weapons,

banish my self-doubt.

As you would bring happiness,

bring it to me.

Come, Peace, bring peace,

to me as you would to the world”

 

Deze prayer kun je hardop lezen voordat je aan je bottle ritual begint zoals aan het begin omschreven.

 

Kruiden:

 

In de bottle kun je een scala aan kruiden doen die alleen een positieve, bekrachtigende werking geven aan de Magic Bottle.

 

Lijsterbes: Creatieve levenskracht die je ondersteunt om creatief om te gaan met je proces.

 

Dennennaalden: Deze zijn goed tegen sombere gedachten, ze werken verkwikkend en opwekkend.

 

Kruidnagel: Geven bescherming en verjagen negatieve gedachten.

 

Steranijs: Geluk en vergroot psychisch bewustzijn

 

Kaneel: Beschermt en brengt geluk in de liefde. Omdat je jezelf lief mag gaan hebben om je zelfvertrouwen te vergroten vind ik dit een onmisbaar ingrediënt voor een bottle voor zelfvertrouwen.

 

Roos: Liefde, Liefde, Liefde… stop extra veel Roos in je bottle omdat zelfvertrouwen begint met zelfliefde.

 

Munt: Helpt bij het doorbreken van patronen en trekt geld aan.. handig als je nog promotie wilt maken ofzo.

 

Lavendel: Brengt rust, kalmte en verzacht.

 

Brandnetel: Brandnetel zorgt ervoor dat je goed gegrond bent. Het reinigt en zuivert en zorgt er tevens voor dat je minder moe bent (fysiek en emotioneel) waardoor je nieuwe energie vindt om dit proces tot een goed einde te brengen.

 

Goudsbloem: De goudsbloem staat voor dankbaarheid en genegenheid. Waardering is enorm belangrijk in je proces. Richt je op de dingen die je waardeert in je leven. Het hoeven geen grote dingen te zijn, als het maar makkelijk is om je waardering hiervoor uit te spreken en ook te voelen. Tevens is de goudsbloem voor mij verbonden aan de zomer en de stralende zon. Visualiseer dat je in het gouden zonlicht staat wanneer je aan je dagelijkse proces begint.

 

Deze oefening met je Magic Bottle is enorm krachtig en, wanneer je de moeite en tijd neemt om het proces aan te gaan zoals hierboven beschreven, heeft gegarandeerd succes!

 

Je kunt je eigen Magic Bottle maken, maar ik kan het ook voor je doen. Tevens heb ik op de pagina "heksenflessen" prachtige flessen en potjes die je perfect kunt gebruiken als heksenfles!.

 

Veel plezier met het maken van je eigen heksenflessen!

Have Fun, feel Joy and Love everyday!

 

Bright Blessings,

ArganteReactie plaatsen

Reacties

Tabiti
een jaar geleden

Wat een leuke site heb je